De flesta av oss representerar skådespelarens arbete som en oändlig semester: konstnären går på scenen, han är i rampljuset, tycker om ovationer och blommor. Men denna semester har en baksida. Det är fortfarande osynligt för entusiastiska fans, men utgör en verklig fara för skådespelarnas mentala och fysiska hälsa.

Skådespelaren är förknippad med externa risker – instabil anställning, ständig ångest, rädsla för att bli okrävad. Men det finns också problem inre problem som är osynliga för en tredje parti -utseende.

Åsikten att många skådespelare missbrukar alkohol och droger har en grund. Under många år förblev emellertid detta fenomen lite studerat och var föremål för fritidsskvaller och höghåriga publikationer i den gula pressen. Men statistik som samlats in mellan 2018 och 2020 väckte specialisternas uppmärksamhet. Det visade sig att depressionen bland aktörer diagnostiseras dubbelt så ofta som företrädare för andra yrken.

Psykiatriker och psykologer i Australien och USA avslöjade ett antal faktorer som kan orsaka ångest och stress bland företrädare för det tillförordnade yrket. Psykologer vid det kanadensiska universitetet i McMaster tror att skådespelarnas ofta depression är en följd av det faktum att de upplever starka djupa känslor. Utan dem är det omöjligt att vänja sig till rollen, smälta samman med din karaktär.

Stephen Brown, en specialist vid avdelningen för psykologi och neurologi vid University of MacMaster, genomförde en studie av orsakerna till stress bland teaterskolestudenter. Han identifierade de viktigaste riskfaktorerna att aktörer utsätts för processen för reinkarnation i en scenkaraktär. Bland dem:

  • oförmågan att skilja sig från rollen, fastnat i hans hjältes psykologiska status;
  • Känslomässig instabilitet som ett resultat av frånvaron av denna avdelning;
  • Psykologiska skador orsakade av överklagande av skådespelare till deras personliga berättelser. För att orsaka de känslor som krävs för spelet "drar" skådespelarna ut "sina egna https://dermatologooviedoluisbarthe.com/manlig-blick-7-vanliga-kvinnliga-dejtingsfel/ tragiska upplevelser från det förflutna.

Brown förklarar att skådespelare ofta inte kan bli av med känslor i samband med sina karaktärer. En fiktiv person vars bild skådespelaren skapar på scenen blir hans skugga. Gränsen mellan konstnärens egen "jag" och hjälten i stycket eller filmen raderas, och sammanslagningen av karaktärens personlighet och skådespelaren är inte längre på scenen utan i verkligheten. Detta påverkar negativt psyke och nervsystemet och leder som ett resultat till olika tragedier.

Studien som genomfördes 2018 visade att 40% av skådespelarna knappast kunde skilja sig, deras identitet från deras karaktärers personligheter. Dessutom finns det fall då skådespelaren förändrades fysiskt och försökte på hjältens egenskaper, som han medvetet imiterade och odlade för att förbättra effekten av hans roll.

Som ett exempel ger forskaren historien om läraren i teaterskolan. Hans student, blyg och intelligent, förvandlades till en grym och oförskämd aggressor. Förändringarna inträffade när han förberedde sig för rollen som en brutal mördare och chockade hans släktingar och vänner. Det här avsnittet visar tydligt effekten, som kallas "sippa" på professionell teater slang och betyder att överföra karaktärens personlighetskvaliteter till en riktig person – skådespelare.

Forskaren konstaterar att strategier som hjälper skådespelare att flytta bort från sina roller redan finns. Men de är inte förenade i ett professionellt stödsystem, skådespelarna vet helt enkelt inte om dem. Som ett resultat ges frälsningen av de drunknade till dem.

För de flesta skådespelare, på ett traditionellt sätt att koppla av efter en föreställning, ta av hjälten "grodläder", det finns en drink. Samtidigt, som regel, uppnås den önskade effekten genom att använda starka drycker i stora doser. Så skådespelarna försöker abstrahera från rollen. Dessutom inser de inte att det är behovet av separering från karaktären som är huvudorsaken till begäret efter alkohol.

Alkoholism blir en tragedi av skådespelare, deras nära och kära och ofta slumpmässiga människor som har tappat sin orientering i en berusad persons tid och utrymme.

Ducky Lucky

Ducky Lucky, a charming character known for his goofy antics and infectious Ducky Lucky laughter. His stories, filled with fun and joy, light up children's faces around the globe. His trademark floppy hat and red bow tie are recognizable symbols of his cheerful personality. Ducky Lucky's tales are a delightful escape from everyday life.